Wednesday 27 March 2013

MT COOK

HEJ!!

Efter mer an 2 manader i denna lilla by(eller stad, men liten som en by, men de har tydligen inte byar i nz) med endast en timmes biltur fran det statligaste av fjall, Mt Cook, fick vi till slut, en ledig vacker dag, chansen till att lana en bil. (Stort tack till vara legendariska rumspolare Mark och Cecile). 
Vi tvekade saklart inte en sekund pa vart vi skulle nanstans. Det var Mt Cook for hela slanten, annars fick det va.

Det var en helt underbar kansla att satta sig en bil tillsammans med Dave och bara kanna sig sadar fri och att man ar pa vag mot ett spannande aventyr! Vadret var perfekt. Vi hade massa gofika med oss. Kaffe i termos. Kameran! Vi var redo att bestiga toppen. Nej, men iaf redo for en valdigt vacker promenad kallad 'Hooker valley track'. 

Pa vagen till mt cook stannade vi till vid Lake pukaki som ar en gudomligt vacker sjo. Tog nagra kort som sa manga andra turister, sen bar vidare mot the one and only mountain. 

Hela dagen var magisk. Det tog cirka 3 timmar att ga hooker valley track tur och retur. Sa roligt oxa att en gubbe var tvungen att kommentera att han minsann inte sett nagra hookers pa hela vagen, ha ha. Kan iaf inte forsta hur vackert ett fjall kan vara. Det ar nog det mest statligaste jag nansin sett. Maktigt vad naturen kan producera. Korten vi tog gor det absolut inte rattvisa. 

Internet ar segt sa ni far se bilder en annan gang. den som vantar pa nat gott...

Pa vagen hem stannade vi annu en gang vid Pukaki, och denna gang fick vi uppleva sjon i solnedgangens vackra ljus....:) vi hittade en fin stenstrand att stanna vid, inga turister...bara vi, kaffet och kakorna. Det var ett mycket bra avslut pa dagen ma jag saga. 


Och vet ni. Inte nog med att vi fick se mt cook fran sa nara hall pa mark. Vi fick for tva dagar sen se det fran luften ocksa...vi fick turen att flyga med var van Ash som jobbar som pilot men aven som bartender pa var resturang:) Han var otroligt proffsig och den flygturen maste vara bland det maktigaste jag nansin upplevt. Han gjorde aven nagra loopingar eller vad det heter. Rejalt adrenalinpumpande...kandes som magen satt i halsen. 

Nu kanner vi oss iaf redo att lamna Omarama. Nasta torsdag aker vi soderut till fjordland dar mer aventyr vantar....

Hoppas alla mar bra hemma! 
Och ett till grattis har till sebbe som fyllt 21 ar!! :) trodde jag var 21...

love and peace

//de stora aventyrarna.











No comments:

Post a Comment